Praktijk Monique Croes

 

 

 


Zwanger zijn is geen ziekte maar het is wel een hele bijzondere periode. Hormonaal en psychisch gezien, maar ook de kennis over de invloed van de zwangerschap op de aanleg van je kindje is enorm. Want niet de genetische aanleg maar de combinatie van genen en de omgeving, jouw buik dus, bepaald voor een groot gedeelte al de mogelijkheden van je kindje. Dit word epigenitica genoemd. 

Maar ook het voorkomen of verminderen van zwangerschapsklachten kan je met voeding, beweging en rust in je stress- en hormoonsystemen verkrijgen. Kramp in de kuiten, jeuk en dan vooral als je wilt gaan slapen, bekkeninstabiliteit, zwangerschapsdiabetes zijn onder andere zaken waar we veel aan kunnen doen. Maar ook het verminderen van de kans op allergieën bij de kleine, verlagen kans op overgewicht, verminderen kans op zwangerschapsvergifiting en HELLP syndroom.

Vanuit evolutionaire gezondheid, zeg maar wat onze genen gewend zijn, en de orthomoleculaire geneeskunde volgens kPNI leg ik stellen die een zwangerschapswens hebben of aanstaande ouders uit wat belangrijk is in de voeding bij zwangerschap en borstvoeding. Ook voor stellen als zwanger worden niet lukt.

In de zwangerschap mogen niet alle medicijnen gebruikt worden of zijn minder handig maar wel noodzakelijk. Ook daarbij kan ik helpen om op een natuurlijke manier deze klachten te baas te worden. Denk aan allergieën, slaapmedicatie, maar ook schildklierhormonen zoals Thyrax of antidepressiva. Natuurlijk alleen afbouwen in overleg met de arts. Ik kan helpen om de voorwaarden te bereiken zodat je met minder of geen medicatie de zwangerschap gezond voor jezelf en je kleine kan doorkomen.  KvK: 09166772      Huisregels     Algemene voorwaarden     Disclaimer      Webdesign by Webenlogo.nl