Praktijk Monique Croes

 

 

 


Ortho staat voor juist, moleculair verwijst naar de moleculen waaruit ons lichaam is opgebouwd. Biochemicus en Nobelprijs winnaar Linus Pauling was de eerste die de term orthomoleculair gebruikte. Na onderzoek bij zijn eigen duiven concludeerde hij dat de juiste voeding in de juiste hoeveelheid wel degelijk van belang was bij het ontstaan en oplossen van bepaalde ziektebeelden.

Tegenwoordig is er heel veel wetenschappelijk onderbouwd bewijs voor het inzetten van voedingsmiddelen bij klachten. Sterker nog, gezonde voeding staat aan de basis van een gezond leven tot op hoge leeftijd en werkt preventief voor de top van de dodelijkste ziekten zoals we die kennen in het westen.

Ik combineer mijn orthomoleculaire kennis met de Psycho-Neuro-Immunologie. In het kort gezegd, je kan het lichaam wel via voeding en zelfs via supplementen optimaliseren, als de hersenen, het immuunsysteem of je gemoedstoestand niet optimaal is dan is de kans groot dat je niet het gezonde resultaat behaald.

Vandaar dat ik niet alleen met supplementen werk, sterker nog, supplementen staan pas op de laatste plaats in het advies. Gezonde voeding, voldoende beweging en een gezonde balans tussen stress en ontspanning zijn de basis. Veel lachen en als het even kan de slaap verbeteren als daar problemen zijn, zijn ook mooie ingangen om al verbeteringen door te voeren. 

Link naar video van Natura Foundation, de opleider in de kPNI

  KvK: 09166772      Huisregels     Algemene voorwaarden     Disclaimer      Webdesign by Webenlogo.nl