Praktijk Monique Croes

 

 

 


Hoewel de lijst van klachten die je met de complementaire geneeskunde kan verbeteren in principe bijna oneindig is daar het gericht is om het lichaam sterker te maken zodat het lichaam die klachten zelf kan verbeteren, hierbij een aantal indicaties waar ik veel ervaring mee heb:

Autisme, Asperger, PDD-NOS, ADHD, leerproblemen, dyslexie, dyscalculie:
Via urineonderzoek, maar ook eventuele allergieën en het in balans brengen van de neurotransmitters en verbeteren spijsvertering wordt individueel bekeken wat de beste aanpak is, zie ook de pagina Autisme / ADHD

Fibromyalgie / pijnsyndromen/ chronische vermoeidheidssyndroom:
Het immuunsysteem en het zenuwstelsel is bij deze klachten vaak systemisch ontregeld, waardoor hier de meeste aandacht naar toe uit. Daarnaast zijn vaak de mitochondriën, die de energie van de cellen behoort aan te maken, vaak niet optimaal functionerend zodat ook daar verbeteringen mogelijk zijn. Door samen te werken aan nieuwe bereikbare doelen wordt stap voor stap weer gewerkt aan de toekomst.

Darmklachten, Colitis Ulcerosa, Crohn, Prikkelbaar Darm Syndroom / Spastische darm / Auto Immuunziekten:
Bij de PNI zeiden ze niet voor niets dat het begin bij poepelogie, want de darm verbindt via het enteric nervous system het slijmvliesimmuunsysteem met de hersenstofwisseling. Vandaar dat hier heel veel kennis van is, want bijna alle klachten beginnen of zijn verbonden met de werking van de darmen.

Allergiëen/huid/immunologische problemen:
Hier is het voor mij mee begonnen, maar het blijft nog steeds indrukwekkend om kleine kinderen van hun jeuk te helpen of volwassenen van hun jarenlange, soms allesbepalende allergieën af te helpen. Zie ook op Wegallergie voor de behandeling met NAET maar ik combineer het altijd met rest van de kennis die ik heb.

Metabole syndroom (diabetes, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, hoge triglyceride waardes, overgewicht tot obesitas): 
Het grote gevaar bij deze klachten zijn de problemen die in de toekomst kunnen ontstaan daar de mensen vaak nu weinig tot geen last hebben. Die klachten kunnen ontstaan doordat als je behoort tot deze groep het lichaam allerlei ziekmakende stofjes in hogere mate aanmaken. Denk hierbij aan NfKB, TNF, Il-6 voor de kenners. Via goede uitleg, voeding, effectieve beweging en specifieke supplementen wordt het lichaam geholpen de oorzaak aan te pakken en het weer onder controle te krijgen.

Hormonale klachten (vruchtbaarheid, overgewicht, PMS, endometriose, acne, rosacea, overgangsklachten):
Alle hormonale assen, inclusief de stresshormoonsystemen, maar ook de schildklier en de geslachtsorgaansystemen zijn aan elkaar gekoppeld. Bijna alle hierboven genoemde ziektebeelden zullen in meer of mindere mate ook deze systemen kunnen verstoren. Gelukkig zijn bij alle mensen deze systemen gelijk, waardoor vaak al vrij snel herleid kan worden hoe dit aan te pakken. Zeker bij vrouwelijke problemen, denk ook aan migraine die hormonale fluctuaties kent, is vaak al na 2 of 3 maandcyclussen veel verbeteringen mogelijk. 

Daarnaast heb ik ook ruime ervaring met schildklierproblemen maar ook pijn als in hoofdpijn, migraine, lage rugpijn, knieën, gewichtsklachten, blessures, erfelijke ziekten zoals familiaire hypercholesterolemie, Myotone Dystrofie. Kortom, bel gerust als je twijfelt want wellicht kan ik je toch helpen. Ik zal eerlijk zeggen als ik er niets mee kan, of een goede doorverwijzing geven. 

Het enige waar ik me niet mee bezig houd, is niet toxische tumor therapie en begeleiding van primaire tumor behandeling. Dit omdat je goed contact moet hebben met de oncoloog omdat er bepaalde fases zitten in de behandeling bij tumoren. Wel help ik mensen bij de gevolgen van bijv. chemo of therapie, of ondersteuning tijdens de behandeling via een oncoloog om bijv. op gewicht te blijven met voedingsadvies of uitleg zonder dat dit de therapie beinvloed of tegen werkt (want dat kan ook helaas). 

  KvK: 09166772      Huisregels     Algemene voorwaarden     Disclaimer      Webdesign by Webenlogo.nl